
به گزارش خبرنگار میرملاس بدنبال برگزاری انتخابات سومین دوره هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری استان لرستان ترکیب مدیران کانون دستخوش تغییر کلی شد. بگونه ای که اعضاء پنج نفره اصلی بطور کامل تغییر و نفرات جدید جایگزین هیئت مدیره پیشین شد. ساعاتی پس از برگزاری این انتخابات که از صبح پنج شنبه تا عصر […]
به گزارش خبرنگار میرملاس بدنبال برگزاری انتخابات سومین دوره هیئت
مدیره کانون وکلای دادگستری استان لرستان ترکیب مدیران کانون دستخوش تغییر
کلی شد. بگونه ای که اعضاء پنج نفره اصلی بطور کامل تغییر و نفرات جدید
جایگزین هیئت مدیره پیشین شد. ساعاتی پس از برگزاری این انتخابات که از صبح
پنج شنبه تا عصر ادامه یافت وکلای شاغل در حوزه جغرافیایی لرستان پای
صندوق رأی حاضر شدند و با آراء خود هیئت مدیره جدید را برای دو سال
برگزیدند.
بدین ترتیب دکتر محمد علی رضایی با کسب ۱۵۰ رای گوی سبقت را
از رقبای خود ربود و بیشترین رأی را کسب نمود احسان اله حیدری نیز در
رقابتی نزدک با کسب ۱۴۶ رای دوم شد. فرشید صادقی نژاد با کسب ۱۳۲ رأی،
کامران تیموری با ۱۰۹ رأی و جمشید میرزایی ۱۰۸ رأی پنج عضو اصلی کانون
وکلاء را در دوره جدید تشکیل می دهند.
اعضاء علی البدل هیئت مدیره نیز
عبارتند از عزت اله خورشیدی، نصرت اله رومانی و بهزاد ماسوری. در اولین
جلسه هیئت مدیره رئیس، نایب رئیس و منشی هیئت دیره نیز از میان منتخبین
برگزیده خواهند شد.
لاز به توضیح است که در دوره دوم هیئت مدیره این
نهاد صنفی غلامرضا رفیعی ریاست کانون را در اختیار داشت. دکترمحمدحسین
حجاریان، عباس رحمتی، عزت اله خورشیدی و بهزاد ماسوری هیئت مدیره این نهاد
را در اختیار داشتند.
تهیه خبر : سهراب فرشاد / وکیل پایه یک دادگستری و روزنامه نگار
جنتی: فتنهگران نقشههای بدی دارند
دبیر شورای نگهبان گفت: فتنهگران گمان میکنند راه برای بازگشت مجددشان باز شده، آنها نقشههای بدی در سر دارند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه خراسان، آیت الله احمد جنتی در گردهمایی ائمه جمعه سراسر کشور با تاکید بر اینکه «از سال 88 تاکنون گفته شده فتنه خط قرمز است و رهبر معظم انقلاب بارها به این موضوع اشاره کردهاند» ادامه داد: چطور هماکنون برخی از خط قرمز فتنه عبور کردهاند؛ چرا عدهای نمیفهمند که فتنه خط قرمز است.
وی با بیان اینکه «متاسفانه درحال حاضر این خط فتنه درحال شکسته شدن است» افزود: به نظر فتنهگران راه برای ورود مجدد آنها باز شده، بدانید که آنها نقشههای بدی در سر دارند. متاسفانه این افراد به صورت آشکار و نه در خفا و با ترس و لرز، صحبت میکنند، چرا باید کار به اینجا برسد؟ چرا باید معاویه و عمروعاص را نشناسیم؟
وی با تاکید بر اینکه «گوش مردم به رسانههاست» خاطرنشان کرد: در این راستا باید اصحاب قلم و رسانه ورود پیدا کنند؛ فتنهگران خطر بزرگی نیستند، اما خطر کوچکی نیز به شمار نمیروند، ما این خطر را باید دفع کنیم.
دبیر شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه «این گردهماییها در درجه نخست باید یک محصول معنوی داشته باشد؛ چراکه در کنار بارگاه رضوی برگزار می شود»، اظهار کرد: این گردهماییها باید سبب تقویت روحیه معنوی افراد شود؛ چراکه بزرگترین مشکل ما این است که در بعد معنوی و اخلاقی کمبود داریم.
وی با تأکید بر اینکه «باید به الگوهای خوبی که در اطرافمان داریم توجه کنیم»، افزود: بسیاری از این الگوها قابل درک هستند، برخی دیگر را هم از آثارشان بهره میبریم، یکی از این الگوها را میتوان حاج رحیم ارباب نام برد که حتی یکبار هم در طول عمرشان غیبت نکردند و غیبت نشنیدند.
وی شناخت نسبت به زمان و وضع موجود کشور را از مهمترین فواید این گردهمایی برشمرد و افزود: یک مسلمان ساده نمیتواند نسبت به اوضاع کشورش بیتفاوت باشد، چه برسد به روحانیان و ائمه جمعه؛ چرا که اسلام، آگاهیخواه است.
مراسم ختم استاد ناصر کاتوزیان برگزار شد
مراسم ختم استاد امیرناصر کاتوزیان در مسجد دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این مراسم که عصر یکشنبه در مسجد دانشگاه تهران برگزار شد، وکلای دادگستری، اساتید دانشگاه، دانشجویان رشته حقوق و چهرههایی از جمله آیتالله محقق داماد، آیتالله اراکی رییس مجمع تقریب مذاهب اسلامی، رضا فرجیدانا وزیر پیشین علوم، محمدرضا عارف، فرهاد رهبر رییس پیشین دانشگاه تهران، محمدرضا دشتی اردکانی رییس کانون سردفتران و دفتریاران، رییس مرکز جذب و آزمون قوهقضائیه حضور داشتند.
حجاب تا جایی شخصی تلقی میشود که به حق عمومی جامعه لطمه وارد نکند
دادستان کل کشور گفت: همانگونه که خداوند در قرآن می فرماید کوهها را برای جلوگیری از نوسانات زمین خلق کردیم، احکام قاطع قضات نیز میخهای استواری است که جامعه را از اضطرابهای کشنده دور داشته و آرامش اجتماعی را به جامعه باز میگرداند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، حجتالاسلام سیدابراهیم رییسی در مراسم تودیع و معارفه رییس کل دادگستری استان یزد و دادستان عمومی و انقلاب استان اصفهان، درباره واژه کرامت اظهار کرد: کرامت در واژگان قرآنی و روایی ما به معنای بخشش پیش از سوال پرسیدن و به مفهوم بزرگی و بزرگواری است.
وی افزود: کرامت اگر به معنای عزت نباشد کمتر از آن نیست؛ چرا که در مفهوم کلی کرامت به حالتی در انسان اطلاق میشود که انسان از هواهای نفسانی درونی و هواهای شیطانی بیرونی در امان میماند. اگر انسان به جایگاهی از کرامت نفس دست یابد که امیر و اسیر نفس درونی خود نشود، ویژگیهای یک انسان کریم و دارای کرامت را پیدا میکند.
دادستان کل کشور گفت: کریم مطلق خدا است و قرآن کریم انسان کریم می سازد.
رییسی افزود: برای آنکه انسان به مرتبه تقوا و کرامت الهی برسد، باید با کریمان ارتباط داشته باشد و امام رضا (ع) آشناترین بزرگوار با واژه کریم است. محور کار نظام مقدس اسلامی برپایه حفظ کرامت اسلامی بنا نهاده شده و دستگاه قضایی کشور همواره تلاش کرده تا از کرامت انسانی انسانها صیانت کند.
وی اضافه کرد: در جامعه اسلامی اگر کسی عملی خلاف عفت و خلاف اخلاق انجام دهد، حتی اگر هیچ شاکی خصوصی نداشته باشد، باز هم متهم است و نمیتوان پرونده او را مختومه اعلام کرد؛ چرا که این شخص حق نداشته کرامت خود را مخدوش کند و حتی اگر در مورد یک متهم حد شرعی، شاکی هم رضایت دهد این پرونده توسط نظام اسلامی مختومه اعلام نمیشود.
دادستان کل کشور با مدنظر قرار دادن لزوم رعایت حجاب در جامعه گفت: هرچند رعایت حجاب جزء وظایف شخصی در چارچوب زندگی هر فرد قرار میگیرد، اما این فرد تا زمانی حق دارد مسأله را شخصی تلقی کند که به حق عمومی جامعه لطمهای وارد نکند. در مجموع بایدها و نبایدهای الهی برای انسان آن زمانی باید اعمال شود که انسانیت انسان مخدوش شده و مورد آسیب قرار گیرد.
رییسی در این خصوص ادامه داد: بنابراین لازم است همواره اخلاق در جامعه حفظ شود و احکام قضات مورد اجرا درآید. همانگونه که خداوند در قرآن میفرماید کوهها را برای جلوگیری از نوسانات زمین خلق کردیم، احکام قاطع قضات نیز میخهای استواری هستند که جامعه را از اضطراب های کشنده دور داشته و آرامش اجتماعی را به جامعه باز میگردانند.
وی با تقدیر از تلاشهای دادستان سابق اصفهان اظهار کرد: امیدواریم تلاشهای جناب حبیبی مورد رضای حق قرار گیرد و آقای رحیمی نیز در مسؤلیت جدید خود بتواند به بهترین شکل ممکن انجام وظیفه کند.
دادستان کل کشور گفت: اعلام وصول 40 هزار و 400 فقره پرونده در یک سال گذشته در استان اصفهان قابل تقدیر است و نشان دهنده این موضوع است که مجریان قضایی در استان اصفهان به خوبی به وظایف خود عمل کردهاند.
رییسی ادامه داد: مشکل زندانهای استان به طور قطع توسط مدیران ارشد قضایی کشور مورد بررسی قرار خواهد گرفت، هرچند رفع این مشکل باید انگیزه جدیدی را برای مسؤولان قضایی استان نیز ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم در این روز عزیز اخلاق، رفتار، عمل و تلاش برای احقاق حقوق مراجعان به قوه قضائیه مورد رضای امام رضا (ع) قرار گیرد؛ چرا که ایشان مظهر جلوه رضای پروردگار و سریعالرضا است.
تودیع و معارفه مدیرکل بازرسی استان تهران
مراسم تودیع و معارفه مدیرکل بازرسی استان تهران روز یکشنبه برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این مراسم فردا - 16 شهریور ماه - با حضور ناصر سراج رییس سازمان بازرسی کل کشور برگزار خواهد شد.
فرهادی دادستان سابق کرج در این سمت معارفه و راشد تودیع خواهد شد.
14 میلیون پرونده طلاق برازنده نظام اسلامی نیست
وزیر دادگستری گفت: آمار 20 درصدی طلاق و 14 میلیون فقره پرونده طلاق در مراجع قضایی برازنده یک نظام اسلامی نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان رضوی، حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی در دیدار با قضات و کارکنان دادگستری تربت حیدریه گفت: اجرای عدالت بازدارنده است و این منطق باید گسترش پیدا کند تا دستگاه قضایی در برابر خطاکاران و مجرمان با عدالت و صداقت برخورد کند.
وی گفت: اجرای عدالت و تامین امنیت وظیفه دستگاه قضایی است، ولی بخشی از معضلات و ناهنجاریهای جامعه مانند طلاق، اعتیاد و سرقت به کمک دستگاههای اجرایی نیاز دارد.
پورمحمدی تصریح کرد: مسئولان اجرایی در شکوفایی اقتصاد، رفع مشکل بیکاری تلاش کنند تا شاهد افزایش سطح درآمدها و کاهش فقر و جرائم در کشور باشیم.
فرایند جذب 1000 قاضی در دستگاه قضایی فراهم شده است
قائم مقام معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: فرایند جذب 1000 قاضی در دستگاههای قضایی فراهم شده است.
مهدی امیری اصفهانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان در حاشیه دومین روز کنفرانس ملی مددکاری اجتماعی ایران در گناباد، خاطرنشان کرد: هم اینک 11 هزار قاضی در بخشهای مختلف قوه قضائیه مشغول فعالیت هستند و طبق برنامه پنجم توسعه باید سالانه 800 قاضی آموزش دیده و فرآیند جذبشان انجام شود.
قائم مقام معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: هرچند جذب و بکارگیری قاضی تا حدودی مشکلات دستگاههای قضا را کاهش میدهد ولی راه حل نهایی نیست بلکه باید زمینه وقوع جرم را کاهش داد.
وی در خصوص تامین قاضی برای دادگستری گناباد نیز اظهار کرد: با توجه به درخواستهای مکرر، این موضوع به صورت ویژه پیگیری خواهد شد.
امیری اصفهانی افزود: رسانهها میتواند با آگاهی بخشی به جامعه تا حدود زیای از زمینههای وقوع جرم بکاهند.
وی همچنین از رسانهها خواست با توجه به همکاریهای جاری، قوه قضائیه را در امور کاهش جرائم یاری کنند.
مراسم تشییع پیکر استاد کاتوزیان برگزار شد
مراسم تشییع پیکر استاد کاتوزیان از مقابل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، فضل الله موسوی رییس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، طی سخنانی در این مراسم با بیان اینکه «دکتر کاتوزیان همیشه به فکر خدمت به دانشجویان و مردم بود» گفت: استاد کاتوزیان در طول عمر خود همیشه به فکر سیراب کردن دانشجویانش بود و فضای علمی را با چراغ دانش خود روشن نگهداشت.
وی گفت: کاتوزیان تا آخرین روزهای زندگی خود دست از تدریس برنداشت و امیدوارم شاگردانش راه او را به خوبی ادامه دهند.
همسر دکتر کاتوزیان نیز ضمن قدردانی از شرکت کنندگان در این مراسم، گفت: استاد کاتوزیان هرگز زیر بار حرفی نرفت و خودش میگفت که تنها دست یک نفر را بوسیده و آن هم دست استاد سنگلجی بوده است.
وی افزود: تمام زندگی استاد کاتوزیان وقف درس و عشق به شاگردانش بود. وقتی شاگردان زنگ میزدند با عشق جواب آنها را میداد.
وی همچنین گفت: استاد کاتوزیان دانشکده حقوق را خانه خود میدانست و در روزهایی هم که خانهنشین شده بود به آنجا میرفت و میگفت مهم نیست که افرادی نمیخواهند من در اینجا باشم.
به گزارش ایسنا، پس از اقامه نماز بر پیکر مرحوم استاد امیر ناصر کاتوزیان به امامت آیت الله سید مصطفی محقق داماد، پیکر «استاد» به سمت مسجد دانشگاه تهران تشییع تا از آنجا به بهشت زهرا منتقل و در قطع نامآوران آرام گیرد.
بر اساس این گزارش مراسم ختم مرحوم دکتر امیر ناصر کاتوزیان یکشنبه آینده از ساعت 17 تا 19 در مسجد دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.
در مراسم تشییع پیکر مرحوم دکتر امیرناصر کاتوزیان، آیتالله سیدمصطفی محقق داماد، حجتالاسلام انصاری معاون پارلمانی رییسجمهور، حجتالاسلام ابوترابیفرد نایب رییس مجلس، الهام امینزاده معاون حقوقی دولت، غلامحسین الهام عضو پیشین شورای نگهبان، محمد گودرزی وزیر ورزش و جوانان، محمدرضا دشتی اردکانی رییس کانون سردفتران و دفتریاران، سیدحسین صفایی، حسنعلی درودیان از اساتید پیشکسوت حقوق، علی نجفیتوانا رییس کانون وکلای مرکز، سیدمحمد هاشمی استاد برجسته حقوق، سیدمحمود علیزاده طباطبایی عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری، محمدصالح نیکبخت، علی مندنیپور رییس سابق اسکودا، حجج الاسلام محسن رهامی عضو هیات علمی دانشگاه تهران، محمود دعایی مدیر مسوول روزنامه اطلاعات، ایرج گلدوزیان استاد دانشگاه و ... حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم پیامهای حسن روحانی رییسجمهور، و نجفی سرپرست وزارت علوم و نیلیمنفرد به مناسبت درگذشت استاد امیرناصر کاتوزیان قرائت شد.
رییسجمهور درگذشت امیرناصر کاتوزیان را تسلیت گفت
رییسجمهور روز سهشنبه در پیامی درگذشت امیرناصر کاتوزیان از حقوقدانان برجسته ایرانی را تسلیت گفت.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) متن پیام حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی به این شرح است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
درگذشت استاد ارجمند مرحوم امیر ناصر کاتوزیان موجب تأثر و تألم فراوان گردید. بیشک فقدان این شخصیت دانشمند و پرتلاش برای جامعه حقوقدانان و دانشآموزختگان علم حقوق که از آثار، تألیفات، خدمات علمی و آموزشی دکتر کاتوزیان بهرههای فراوان بردهاند، ضایعهای بزرگ است.
اینجانب این ضایعه را به جامعه علمی و حقوقی کشور، همکارن، شاگردان و به ویژه خانواده معزز آن استاد گرانمایه تسلیت میگویم و علو درجات آن مرحوم و صبر و شکیبایی بازماندگان را از خداوند متعال مسألت مینمایم.
حسن روحانی
رییس جمهوری اسلامی ایران»
پیکر استاد ناصر کاتوزیان پنجشنبه تشییع میشود
پیکر استاد ناصر کاتوزیان ساعت 9 صبح پنجشنبه از مقابل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران تشییع میشود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر ناصر کاتوزیان در هفتههای اخیر به دلیل بیماری در بیمارستان بستری بود و پس از چند روز به منزل منتقل شد.
پدر علم حقوق ایران روز گذشته به دلیل بیماری ریوی مجددا به بیمارستان منتقل شد و صبح امروز دار فانی را وداع گفت.
استاد ناصر کاتوزیان از نویسندگان پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی بود.
از وی بیش از 40 جلد کتاب منتشر شده که برخی از آنها جزء منابع اصلی دروس دانشکدههای حقوق است
پدر علم حقوق ایران درگذشت
دکتر امیرناصر کاتوزیان در یکی از بیمارستانهای تهران به دلیل بیماری ریوی درگذشت.
به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر ناصر کاتوزیان در هفتههای اخیر به دلیل بیماری در بیمارستان بستری بود که پس از چند روز به منزل منتقل شد.
استاد بازنشسته دانشگاه تهران کتب و مقالات بسیاری در حوزه حقوق مدنی تالیف کرده بود و لقب پدر علم حقوق ایران را داشت.
امیرناصر کاتوزیان حقوقدان برجسته ایرانی در سال ۱۳۰۶ هجری خورشیدی در تهران متولد شد. وی در دانشگاه به تحصیل رشته حقوق پرداخت. در ادامه تحصیلات خود رشته حقوق قضا را انتخاب کرد و در سال ۱۳۳۹ با دفاع از رساله دکتری خود با عنوان «وصیت» به اخذ عنوان دکتری حقوق نایل شد.
کاتوزیان یکی از نویسندگان اصلی پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی بوده و حدود ۴۵ جلد کتاب تالیف کرده بود.
خبرگزاری دانشجویان ایران درگذشت این حقوقدان برجسته را به خانواده آن مرحوم و جامعه حقوقی کشور تسلیت میگوید.
برخی اختیارات رییس قوه قضاییه به معاون اول واگذار شد
... سخنگوی دستگاه قضایی گفت: یکی از مواردی که رهبری در دیدار با مسئولان قضایی مورد تاکید قرار دادند کاهش زمان رسیدگی است که در این راستا 3 الی 4 برنامه تدوین کردهایم.
به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجتالاسلام و المسلمین محسنیاژهای در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره اختیاراتی که رئیس قوه قضاییه میتواند به معاون اول خود تفویض کند، گفت: برخی از مواردی که در قانون اساسی در مورد قوه قضاییه آمده منحصر به شخص رئیس قوه است. در قانون تصریح شده که آن موارد قابل تفویض نیست که این موارد را نمی شود کاری کرد. برای مثال صدور ابلاغ قضایی برای هر کدام از قضات بر عهده رئیس دستگاه قضا است اما در مقابل برخی دیگر از موارد قابل تفویض است که تعدادی از آنها احصاء شده و همین الان نیز واگذار شده و تعدادی دیگر هم ممکن است در آینده واگذار شود.
وی ادامه داد: تا الان برخی از امور مانند نظارت بر اصل 49 که اعلام هم شده به معاون اول قوه قضاییه تفویض شده است، اما ماده 18 جزو مواردی است که خود ریاست قوه قضاییه باید در رابطه با آن تصمیم بگیرد، اما برای تمهیدات مقدماتی قابل تفویض است. اصل قضیه که ریاست محترم قوه قضاییه باید دستور اعاده دادرسی بدهد بر عهده ریاست قوه قضاییه است.
خبرنگاری سوال خود را اینگونه مطرح کرد که مقام معظم رهبری در دیداری که با مسئولان دستگاه قضایی داشتند تاکیداتی را مطرح کردند، قوه قضاییه برای رسیدن به آن تاکیدات چه برنامههایی را در نظر دارد؟ که سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ گفت: کاهش روند رسیدگی یکی از برنامههای ما است که 3-4 برنامه در این راستا در حال اجرا و بررسی است که به زودی نهایی خواهد شد و این که چه اقداماتی انجام خواهد گرفت تا بتوانیم فرآیند رسیدگی را کوتاه کنیم.
محسنی اژهای ادامه داد: یکی دیگر از مواردی که مورد توجه حضرت آقا بود کاهش زمان رسیدگی است که در حال انجام آن هستیم و در این راستا 3-4 برنامه را تدوین کردیم. همچنین یکی دیگر از برنامههایمان دسترسی آسان مردم به عدالت است که جزو برنامههایمان بوده و در حال تدوین است.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران در رابطه با پروندههای زمین خواری و این که قوه قضاییه برنامه خاصی در این راستا دارد تا کمتر شاهد این گونه پروندهها باشیم اظهار کرد: این که قوه قضاییه به تنهایی کاری انجام دهد، شدنی نیست؛ لذا سایر دستگاهها نیز باید کمک کنند و قوه قضاییه نمیتواند به تنهایی موضوع را به صفر برساند. سازمان محیط زیست، جهاد کشاورزی و سایر دستگاهها باید به میدان بیایند تا به منابع طبیعی تعرض و تجاوز نشود؛ زیرا قوه قضاییه همه جا مامور شاهد در صحنه ندارد.
سخنگوی دستگاه قضا افزود: در هفته گذشته در غرب تهران 26 حکم اجرا شد و حدود 30 هکتار زمین آزاد و تعداد قابل توجهی ساختمان تخریب شد. ما از این موضوع خوشحال شدیم اما زمانی بیشتر خوشحال میشویم که قبلش جلوی آن گرفته میشد، این کار، بسیار خوب است اما دارای هزینه است؛ بنابراین امیدواریم دستگاههای ذیربط کمک کنند تا کمتر شاهد این گونه موارد باشیم.
سخنگوی دستگاه قضا خاطرنشان کرد: در حدی که این موضوع به قوه قضاییه مربوط است این قوه در این راستا مصمم است و به هیچ وجه کوتاهی نمیکند و با متخلفین برخورد خواهد کرد، اما اگر بخواهیم دیگر مطلقا شاهد این گونه موارد نباشیم باید مابقی دستگاهها نیز وارد میدان شوند.
خبرنگاری با اشاره به محیط بانی که برای سومین بار به حکم اعدام محکوم شده از سخنگوی دستگاه قضا پرسید که قوه قضاییه در این راستا چه برنامههایی دارد که محسنی اژهای پاسخ داد، در رابطه با موضوع فرد حضور ذهن ندارم، اما در کل ضابطین خاص یا عام هستند که میتوانند از سلاح استفاده کنند و باید طبق قوانین عمل کنند. اما اگر برخلاف قوانین و مقررات عمل کنند بر اساس نوع تخلفاتشان موضوع قابل پیگیری است.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در رابطه با این که در شهر بافق معدنداران اعتراضی نسبت به این موضوع اعتراض داشتند که تعدادی از معادن به بخش خصوصی واگذار شد و در این راستا 8 کارگر بازداشت شدهاند، اظهار کرد: ما بحث اعتراض، انتقاد و اقدامات خلاف قانون را داریم که باید از یکدیگر تمیز داده شود اما گاهی کسی دست به کار غیر قانونی میزند و طبیعی است که باید جلوی آن گرفته شود. اگر کسی نسبت به موضوعی اعتراضی داشته باشد باید از مجرای قانونی وارد شود و در نظم عمومی اخلال به وجود نیاورد و اگر کاری که صورت میگیرد خلاف قانون باشد جلوی آن گرفته میشود. اینکه 8 نفر در این رابطه بازداشت شده باشند را مطلع نیستم.
خبرنگاری با اشاره به صحبتهای محسنی اژهای در رابطه با این که اگر دیگر دستگاهها درباره تصرف اراضی همکاری کنند قوه قضاییه به خوبی میتواند عمل کند گفت که اخیرا در منطقهای در غرب تهران شورای عالی شهرسازی و معماری جلوی ساخت و ساز را گرفته اما شهرداری گفته است که این ساخت و ساز قانونی است و به کار خود ادامه میدهد. آیا شما از جزییات این پرونده مطلع هستید که محسنی اژهای پاسخ داد: از جزییات اطلاعی ندارم اما اگر شکایتی شده باشد حتما رسیدگی میشود. در واقع بحثی که مطرح است اختلاف بین دو نهاد است که اینجا نیاز به بررسی دارد که حق با کدام است؛ بنابراین ممکن است این گونه اختلافات بین دستگاهها یا افراد حقیقی پیش آید که باید نظر کارشناسی صورت گیرد.
خبرنگار دیگری سوال خود را اینگونه مطرح کرد که تقسیم بندی لوایح قضایی و غیر قضایی درست است و اگر درست است دولت میتواند در لوایح غیر قضایی ورود کند یا خیر؟ که محسنی اژهای پاسخ داد: قوانینی که در مجلس تصویب میشود یا از طریق طرح است یا لایحه، طرح را نمایندگان مجلس ارائه و تحویل هیات رئیسه میدهند که اگر تصویب شد به قانون تبدیل میشود. لایحه از ناحیه دولت باید تقدیم مجلس شود چه لایحه قضایی و چه لایحه غیر قضایی.
وی ادامه داد: در قانون اساسی تنظیم و تحویل لوایح قضایی بر عهده قوه قضاییه است. قوه قضاییه لوایح قضایی را به دولت میدهد و دولت آن را به مجلس تحویل میدهد اما یک بحثی که بوده و هست این است که آیا دولت میتواند دراین لوایح دست کاری کند و بعد آن را به مجلس بفرستد که این اختلاف نظر وجود دارد. در این جا از شورای نگهبان تفسیری خواسته شد که شورای نگهبان به صراحت اعلام کرد که دولت حق دخالت در لوایح قضایی قوه قضاییه را ندارد.
سخنگوی دستگاه قضایی تصریح کرد: بحث دیگر این است که اگر لایحه ارسالی قوه قضاییه به دولت، توسط دولت به مجلس ارسال نشد چه باید کرد که در اینجا قانون تا چند سال پیش ساکت بود. کما این که در دولت قبل این اتفاق افتاد و دولت آن را نمیفرستاد. بر اساس این که این مشکل حل شود قانونی در مجلس تصویب شد که وقتی قوه قضاییه لایحه قضاییه را به مجلس میفرستد دولت سه ماه وقت دارد تا لایحه را به مجلس ارسال کند و اگر نفرستاد مجددا سه ماه دیگر وقت دارد و در غیر این صورت خود قوه قضاییه طبق این قانون آن را مستقیم به مجلس میفرستد.
انتهای پیام
هشتمین جلسه دادگاه مهدی هاشمی چهارشنبه برگزار میشود
جلسه بعدی دادگاه مهدی هاشمی روز چهارشنبه 12 شهریورماه در شعبه 28 دادگاه انقلاب برگزار میشود.
سید وحید ابوالمعالی یکی از وکلای مهدی هاشمی در گفتوگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: جلسه بعدی دادگاه موکلم ساعت 9 صبح روز چهارشنبه 12 شهریورماه در شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه برگزار میشود.
براساس این گزارش تاکنون 7 جلسه دادگاه مهدی هاشمی برگزار شده است که جلسه هشتم 12 شهریورماه برگزار میشود.
دفاع از جرمی که اتفاق نیفتاده، مشکل است
وکیلمدافع فاطمه هاشمی پس از خروج از دادگاه تجدیدنظر با اشاره به برگزار نشدن دادگاه، چنین ابراز عقیده کرد که اگر این پرونده از ابتدا مطابق مر قانون تشکیل میشد نباید به مرحله دادگاه میرسید.
به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وحید ابوالمعالی دیگر وکیل مدافع فاطمه هاشمی پس از خروج از دادگاه تجدیدنظر با بیان اینکه رسانهها ساعت حضور ما در دادگاه را ثبت کردهاند، گفت: در ابلاغی که به ما شده بود ساعت شروع دادگاه 9 صبح اعلام شد و ما از دقایقی قبل از آغاز دادگاه در جلسه حضور داشتیم.
وی افزود: تا ساعت 10:09 در دادگاه منتظر نماینده دادستان ماندیم اما ایشان حضور پیدا نکردند. من نیز به عنوان وکیل در ساعت 10:10 صورتجلسهای مبنی بر اینکه موکل بنده به همراه خانواده خود از ساعت 9 تا 10:10 دقیقه در جلسه به همراه قاضی جلسه حضور داشتند اما نماینده دادستان حاضر نشد، امضا کردم.
وی با بیان اینکه پس از خروج ما از جلسه دادگاه نماینده دادستانی حاضر شدند، خاطرنشان کرد: به واسطه برگزار نشدن جلسه تجدیدنظر، هیچ اقدامی امروز انجام نگرفت.
وکیل مدافع فاطمه هاشمی در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه پیشبینیتان از جلسه بعدی تجدیدنظر چیست اظهار کرد: اگر این پرونده از ابتدا مطابق با مر قانون تشکیل میشد نباید به مرحله دادگاه می رسید و باید در دادسرا منع تعقیب میخورد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: اینکه موکل بنده اعلام کرده که «ای کاش مهدی هاشمی برادر شما بود»، نه جرم است و نه چیز دیگر. از نظر اخلاقی نیز طرح این گونه مسایل در دادگستری نادرست است. ما در روند قضایی نیز تاکنون با این گونه مسایلی مواجه نبودیم.
وی در پاسخ به این پرسش که در دادگاه چه دفاعیاتی از موکل خود انجام خواهید داد؟ با بیان اینکه دفاع از جرمی که اتفاق نیفتاده است دفاع بسیار مشکلی است گفت: من پس از اتمام جلسه تجدیدنظر در مورد دفاعیات از موکلم توضیحات لازم را ارائه میدهم.
ابوالمعالی در ادامه به برگزاری دومین جلسه دادگاه مهدی هاشمی در روز دوشنبه هفته جاری اشاره کرد و با تاکید بر اینکه از نظر من و قانون جلسهای که فردا تشکیل میشود جلسه دوم است اظهار کرد: طبق آیین دادرسی مدنی ما به جلسهای جلسه اول می گوییم که مقدمات رسیدگی به اتهامات فراهم شود. این مقدمات هم زمانی فراهم میشود که شخص بتواند از خود دفاع کند. جلسهای که کیفرخواست قرائت میشود و فرصت دفاع به متهم داده نمیشود جلسه نخست نامیده نمیشود.
وی افزود: در این مرحله به جلسه دوم دفاعیات رسیدهایم و تاکنون بخشی از دفاعیات خود را از موکلمان اعلام کردیم و در جلسه فردا نیز ادامه دفاعیات را انجام میدهیم.
ابوالمعالی در پاسخ به این پرسش که آیا صداوسیما میتواند نسبت به توهینی که مهدی هاشمی به رسانه ملی وارد کرده، اقامه دعوی کند بیان کرد: صداوسیما ابتدا باید اقدامی را درست انجام دهد تا اینکه وقتی سخنی را میشنود و ضبط میکند آن را تقطیع کند. وقتی کلامی از میان کلام موکل بنده را ضبط میکنند و بخش دیگری از این کلام را ضبط نمیکنند این موضوع خود می تواند مفاد صحبت را برعکس کند. حال زمانی که مفاد صحبتی برعکس میشود دروغ ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه مگر کسی به شکایت قبلی ما از صدا وسیما رسیدگی کرده است که اکنون بخواهند به این شکایت رسیدگی کنند ادامه داد: اگر قرار بر این باشد تا به شکایت صداوسیما نسبت به ما رسیدگی شود، ما نیز یکی از شکایاتی را که انجام دادهایم و اکنون در دادگاه فرهنگ و رسانه باقی مانده، اعلام میکنیم.
ابوالمعالی با اشاره به یکسان بودن همه افراد در برابر قانون طبق قانون اساسی تصریح کرد: زمانی که ما در اصل 107 جمهوری اسلامی میگوییم که حتی رهبری نیز در برابر قانون با دیگران مساوی است مگر امکان دارد که صداوسیما شکایتی از ما انجام دهد و به آن شکایت رسیدگی شود ولی ما از صداوسیما شکایتی انجام بدهیم و به آن رسیدگی نشود.
وی خاطرنشان کرد: ما اسممان جمهوری اسلامی است و انقلاب کردیم و نام خود را جمهوری اسلامی نهادیم مردم نیز به این نظام رای دادند. اگر صداوسیما میخواهد از ما شکایتی انجام دهد باید حواسش به این موضوع باشد که ما نیز تعدادی شکایت انجام دادهایم که باید به آنها نیز رسیدگی شود.